Eylül 08 2010 16:09:54
iSLami Sohbet - Dini Sohbet, iSlami Chat, iSLami Forum, iSlamiyet » Serbest Kürsü » Nasihatler
EVLİLİK HAKKINDA NASİHATLER
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

EVLİLİK HAKKINDA NASİHATLER
by: rukiye_ecrin, 02-05-2010 02:03 ÖÖ (#1)

VELED-İ SULTAN MAHMUD HÜSNÜDAR EFENDİ ÖLMEDEN ÖNCE YAZDIĞI SON MEKTUB:

Ey neslim bu dünya gerçekten aldatıcı bilesin!
burda hesap çok çetin işitesin
nasihatim odur ki uyasın
işte şimdi cennet bulasın....

1.dedikodular yayıldımı ayrılık da getirir.
2.mutluluk tadıldımı evlilik getirir
3.aşk'tan kaçıldımı pişmanlık getirir
4.seni anlayan biri ile hayatını birleştir ki sana cennet getirsin
5.hak bilmeyen eş sana gaflet getirir
6. şu üç insanla konuşma yalan söyleyen,haramı helal kılan,din için tartışan
7.durağın belli ise yolculuğunda tek olma zira yol çok sapaklıdır yanlış yönlerden seni iyi bir eş kurtarır
8.şehvetini yendiğini sanırsın .. fakat yenmedin! o bir bakışla tekrar uyanır nefsine zulmetme onunda hakları vardır onun hakkınıda ver de Allah mağfiret buyursun ...zina ya düşme de evlen
8. bu dünya geçicidir ve insanı aldatır...bu hakir dünyada yanlızlığı seçip ahirete göçtü. meğerki yalnız olan birtek Allah'mış bilmedi.. bunun hesabını verirken çok zorlandım .. bana dedilerki:eğer sen evlilik yapsaydın da iyi evladlar yetiştirseydin onların duaları bile seni cennet'e uçuruverirdi... bunu duyunca evlenmediğime çok pişman oldum ve keşke genç iken evlenseydim dedim.. işte şu hakirin size ettiği bir mektub'dur ki genç iken evlenin ki şehvet arzularınızdan biran önce kurtulasınız...hayatın size getirdiği engellere bakmayın şeytan yuva olmasın diye çok uğraşır yuva yapılmasını istemez de insanların aklını geçim derdine sokar..Allah'ın kullarına rızıklarını vakti ile dağıttığını bilmiyormusun? o halde bu geçim derdi niye??...
kader'e inanmıyormusun ki
haşa Allah herşeyi bilir diyorsunda kaderin az da olsa değişeceğine mi inanıyorsun!!! hayır sen bataklıktasın da şeytana el uzatıyorsun onun kendine yardımı olmayacak da sanamı yardım edecek be hey akılsız... bilmezmisin ki o kovulanlardan... o halde niye hala ısrar edip hakkın karşına çıkardığı şeyleri elinin tersi ile geri çeviriyorsun...kamil bir insanın sıfat'ı yüzüne bakma ile belli olmaz ! sen dışını görüyorsun ya içi? içinin Allah sevgisi ile dolu olduğunu nasıl anlayacaksın? birde şu biçareden dinle ! sana hakkı ve sabrı tavsiye eder de gerçek müminlerin sıfatına nail olur, bu kişiyi sevmekten korkma!!! sana haramdan sakınmanı tavsiye eder bu kişiden uzaklaşma yakınında kal!!! sana aşk'tan bahseder ve islam itikadına uygun yaşayanı görürsen onun gönlüne girmeye çalış onu kırma, üzme, hizmet et... zira o Allah'ın sevdiği kuldur, veli kuldur. onlardan birine rastladımmı onlara hürmet göster. sana hep doğruyu hakkı söylerler onların tek gayeleri hak'teala'dır... onlara selam olsun ne güzel kuldur onlar, Allah'ı severler!!! Allah'ta onları sever... onlara selam olsun!!! onlara selam olsun!!! onlara selam olsun!!!
9. mümin kardeşinle tartışma. eğer aranızda bir husimet yaşadıysanız unutmaki haklı olduğun halde pes edene ne mutlu... nefsine bir şaplak atmış o kişi...
kişi iyiliği görmekten ziyade kötülükleri anar ne kötü!!!
her beşer gibi seninde hataların olmadımı?
Affetmek Allah'a aittir sen hakkını helal edersin...
Ey dost dünya aldatıcı
gözlerini kapat da gaybı düşün
hesabı düşün
mizan'ı düşün
kabri düşün
bunları düşünde
senin üzüldüğün şeye bak
Ey yaradılanların en üstünü olan
sen bir ummansın
ama günün sonunda yorulansın
yanlız kalmaktan kork!!!
nefis seni yanlız iken çok saptırır
iki kişi olursan onuda yenersin
hele üç kişi olduysan
o zaman onu ne döversin,nasıl döversin
anne baban sağ iken gençliğin var iken eşlen ki onlarıda mutlu et. onların mutlu olması için senin mutlu olman yeter
onları mutlu et
onların sendeki tasarrufu seni büyütüp yetiştirip iyi ahlaklı itikadına uygun evlad etmeleridir. son tasarrufu ise seni eşlendirmektir. onlarında bu konudaki tutarına yardım et
onların hayır dualarını iste
Allah'ın şanı ne yücedir...
(AMİN)
rukiye_ecrin
General Member

Katılım Tarihi: 02.05.10

Uyarı seviyesi 0

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL: